Selecteer een pagina

Het Trisara Resort in Phuket is in vele opzichten buitengewoon, van het feit dat het zo’n korte rit van het vliegveld is, en toch zo rustig, vredig, privé en mooi.

De villa met zeezicht waarin we verbleven was uitzonderlijk ruim en privé met een ongelooflijk ononderbroken uitzicht over de oceaan. Het is het soort plek dat je doet dromen dat dit je eigen privé villa is.

De eigenlijke accommodatie heeft zoveel leuke accenten dat het onmogelijk zou zijn ze allemaal op te noemen, maar het volstaat te zeggen dat alles wat je van een vijfsterren deluxe resort zou verwachten er in overvloed is, en nog veel meer. We zouden kunnen beginnen met de binnen- en buitendouches, de inrichting is een mooie mix van kleuren, met veel donker hout. Het bed was groot, en zeer comfortabel, met zulke fantastische donzige kussens. Ik vind kussens altijd de echte graadmeter voor de kwaliteit. Het zijn de kleine details zoals overal verse bloemen, zelfs in de badkamer. De ingebouwde raamstoelen en banken, de slim verborgen grote plasma TV, allemaal onderdeel van de topkwaliteit die aan de bouw en het onderhoud is besteed.

Buiten is de villa volledig privé, met een hek bij de ingang, en een groot teakhouten zonnedek met tafel en stoelen om te eten, en vier gecapitonneerde teakhouten ligbedden. De infinity pool, is groter dan een normale plunge pool, en helemaal privé door het groen.

Het eten is voortreffelijk, zowel in Thaise als westerse stijl. We hadden een ontbijt inbegrepen, en dat was op zich al een geweldige maaltijd, omdat we gewend waren aan een ontbijtbuffet, was het een aangename verrassing dat het vers uit de keuken werd opgediend. Maar wees gewaarschuwd dat als je besluit je inbegrepen ontbijt in je suite te gebruiken, je het volle tarief moet betalen, wat een beetje gemeen lijkt.

Bij de lunch en het diner kun je kiezen voor de Thaise of de westerse optie, hoewel de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het Thaise eten pittig heet was en zeer authentiek, niet milder voor degenen onder ons uit het Westen. Persoonlijk vind ik dat wel lekker.

Je kunt het meeste eten krijgen met roomservice, maar dat is duurder, en de wijn is zoals verwacht duur, omdat ze een soort gevangene hebben omdat er geen restaurants in de buurt zijn.

De algemene service, en nogmaals de aandacht voor details zijn fantastisch.

Kleine laatste gedachten zijn, dat je de zonsondergang vanuit de zwembadvilla nooit zult vergeten, en het strand is heerlijk privé zonder marskramers, en zeer comfortabele ligstoelen, en natuurlijk gaat het hoge niveau van service daar door.

Er is hier niet veel te doen behalve ontspannen en tot rust komen, dus als dat je ding is, kun je nergens beter zijn.