Selecteer een pagina

Voor een bezoek aan Thailand is alleen een paspoort nodig voor bezoeken van 30 dagen of minder. Dit geldt voor Amerikaanse burgers. Burgers uit andere landen moeten bij de ambassade of consulaire afdeling van hun land navragen wat de regels zijn.

Voor Amerikanen zijn een geldig paspoort en een visum nodig als je van plan bent langer dan 30 dagen op vakantie te gaan. Je kunt het visum ophalen bij het dichtstbijzijnde Thaise consulaat of ambassade. Online formulieren en informatie zijn overal te vinden, zodat je gemakkelijk actuele informatie kunt krijgen en je beter kunt voorbereiden.

De normale vereiste is je paspoort, een ingevuld visumaanvraagformulier en twee foto’s. Er is een vergoeding van ongeveer $50, maar je moet nagaan wat de huidige tarieven zijn. Als je paspoort binnen de komende zes maanden gaat verlopen, moet je misschien een nieuw paspoort aanschaffen.

Als er geen consulaat in de buurt is, kun je een visum ophalen bij aankomst op het vliegveld of naar het immigratiekantoor in Bangkok, Pattaya, Phuket of Chiang Mai gaan. De gemakkelijkste en aanbevolen manier is om het visum te halen voordat je gaat, zodat je je er geen zorgen over hoeft te maken als je in Thailand bent.

Er zijn ook andere soorten visa beschikbaar voor buitenlanders. Je kunt een werkvisum krijgen als je in Thailand gaat werken. Controleer hiervoor de regels en voorschriften. Er staan zware strafrechtelijke sancties op het werken in Thailand zonder werkvisum.

Als je van plan bent om in Thailand met pensioen te gaan, kun je een visum voor een jaar krijgen. Je moet je nog steeds elke 3 maanden melden bij de Thaise immigratiedienst, maar het visum voor een jaar is voor de meeste expats een uitkomst. Het is zeker beter dan elk kwartaal naar Laos of Cambodja te gaan. Je moet minstens 50 jaar oud zijn om voor dit visum in aanmerking te komen. Er zijn ook enkele medische en financiële vereisten. Kijk voor het laatste, want het schijnt dat de regels voor dit visum jaarlijks veranderen.

Er is ook enige verwarring ontstaan over enkele wijzigingen die in 2007 zijn opgelegd en die het aantal dagen dat een buitenlander in Thailand mag doorbrengen met een visumverlenging beperken. Nogmaals, kijk voor de laatste updates en wees voorbereid op aanvullende wijzigingen. Hopelijk is de nieuwe premier gunstig voor buitenlanders.

Een bezoek aan Thailand kan een prachtige ervaring zijn en kan worden versterkt door nog langer te blijven dan de normale 2-weekse vakantie. Voor de meeste landen is het verkrijgen van een visum voor een langer verblijf een kleine bureaucratische exercitie en vereist slechts één formulier, 2 foto’s en een beetje geld. Met de kosten van brandstof en vliegtickets blijf ik liever langer dan korter.