Selecteer een pagina

Met verschillende bezienswaardigheden en verrassingen te bieden, zou Thailand een van de beste locaties kunnen zijn die je niet mag missen om te bezoeken. Cultuur, stranden, mensen en erfgoed zijn enkele van de dingen die je kunt verwachten als je naar Thailand reist.

Bangkok – Een reis door Thailand is niet compleet zonder een bezoek aan Bangkok. Als hoofdstad van het land met naar schatting meer dan 10 miljoen inwoners (inclusief de aangrenzende provincies) is deze stad verreweg de grootste van het land. De stad is verdeeld in 50 districten of khet, maar voor toeristen en degenen die nieuw zijn in de plaats, zijn 6 indelingen handiger. Dat zijn Ratchadaphisek in het noordoostelijke deel van de stad, Sukhamvit in het zuidoosten, Silom in het zuiden, Thonburi in het westen, Rattanakosin in het centrale noorden en Phahanyothin in het noorden. Het hele district Bangkok zou je een gevarieerde smaak geven van cultuur, geschiedenis, religie, moderniteit en het snelle leven. Je kunt er daadwerkelijk getuige van zijn hoe dit alles samenvloeit tot het hele Bangkok-pakket. Boeddhistische tempels, historische musea, torenhoge gebouwen, moderne restaurants en hotels, winkelcentra, kanalen en rivieren, en eten maken Bangkok tot een unieke stad in Zuidoost-Azië.

Phuket – In het zuiden biedt Phuket prachtige stranden, tropische zonsondergangen, wit zand, blauwe zeeën en adembenemende landschappen. Geen wonder dat het de populairste vakantiebestemming in Azië is die alle stranden van de buurlanden verslaat. Het heeft verschillende stranden zoals Kata Beach, Karon Beach, Patong Beach, Kamala Beach en Surin Beach. Het eiland biedt verschillende watersporten en activiteiten zoals parasailing, jetskiën en duiken. Overdag leeft Phuket met strandgangers en winkelend publiek en ’s nachts domineren licht, geluid en feestgangers het hele eiland.

Chiang Mai – De tweede grootste stad van Thailand met naar schatting meer dan 200.000 inwoners. Deze stad in het noorden van het land biedt een groenere en rustigere stad. Het toerisme in Chiang Mai wordt steeds populairder en permanent vestigen in deze stad is heel gewoon. Als je door Thailand reist en Chiang Mai bezoekt, wil je zeker musea zien zoals het Hilltribe Research Institute Museum en het Chiang Mai City Arts & Cultural Center. Omdat religie en geschiedenis de stad verrijken, kun je verschillende boeddhistische tempels zien, zoals Wat Chiang Mun, Wat Phra Singh, Wat Oo-Mong, Wat Phra Jao Mengrai, Wat Phrathat Doi Suthep en Wat Chedi Luang. De oudste tempel dateert uit de 11e eeuw. Chiang Mai heeft attracties zoals het Chiang Mai Flower Festival in februari, het Bo Sang Umbrella & Sankampang Handicrafts Festival in januari, de 2e Orchideeënbeurs ook in januari, en het Loi Krathong Festival valt gewoonlijk in november.

Pattaya – Pattaya ligt 150 km. ten noorden van Bangkok en is een van de populairste toeristische bestemmingen, met geweldige stranden, bier- en go-go bars, en een breed scala aan sportactiviteiten. Een bezoek aan Pattaya als je door Thailand reist is een must. Hoewel het qua toerisme het meest overontwikkelde deel van het land is, blijven de prijzen in Pattaya nog steeds binnen bereik. In feite zijn de prijzen van voedsel, accommodatie en vervoer zeer betaalbaar.

Krabi – In de kleine provincie Krabi ligt een stadje met dezelfde naam. Een bezoek brengen aan de stad Krabi als je door Thailand reist is de moeite waard. Het stadje ligt ten zuiden van Bangkok, in de buurt van Phuket en Phi Phi eiland, en heeft geweldige stranden en hotels in het hogere segment en minder dure hotels die toeristen uit verschillende klassen bedienen.