Selecteer een pagina

Thailand heeft een van de mooiste stranden van de planeet. Degenen die er wel eens zijn geweest weten dat de schoonheid van deze ongerepte plek tot de beste vakanties ter wereld behoort. In combinatie met de enorme hoeveelheid historische cultuur die het platteland rijk is, is er nooit een tekort aan dingen om te doen in dit land. Omdat veel van dit land onaangetast is door ontwikkeling zul je merken dat ontspanning en vredig leven meer dan mogelijk is. Zover is het niet gekomen en dat betekent dat je het allerbeste krijgt op vakantiegebied, vooral als het gaat om de strandgebieden van Thailand.

Khao Lak is een prachtig strand van Thailand. Op korte rijafstand van het vliegveld biedt dit paradijs een afgelegen vakantiegebied als geen ander. Omdat het gebied grotendeels onbewoond is, is er weelderig regenwoud in de buurt, samen met een hele reeks wilde dieren die bekeken kunnen worden. Het water blijft warm in de maanden november tot en met december en het vissen en duiken is niet van deze wereld.

Phuket Thailand Beach is een andere geweldige plek. Geniet van deze badplaats van november tot en met maart. Er is meer dan genoeg te doen. Het is er wat drukker dan op andere stranden, omdat dit gebied gedijt op de toeristische dollars die het oplevert. Het duiken in dit gebied is van topklasse en je vindt er ook het warmste en meest heldere water ter wereld. Er zijn verschillende attracties in de buurt om je een paar dagen bezig te houden.

Phi Phi Don Thailand strand is een hele ommekeer. Ooit een afgelegen en vrijwel onbekende plek, kwam dit strand van Thailand tot leven toen Hollywood hier een film kwam opnemen. Het wordt nu beschouwd als een van de populairste stranden van het hele land en wordt bezocht door vele grote namen. Dit is een plek die je niet wilt missen, want het uitzicht is adembenemend en het water warm en uitnodigend.

Het strand van West Raily Thailand is een van de onontdekte ruwe diamanten. Er is hier weinig dat duur is en men kan meer dan een week in het “resort” verblijven en nauwelijks het budget aantikken. Het zand is melkwit en het water helder. Duiken is hier erg populair, evenals het vissen. Deze plek is alleen bereikbaar per long tail boot, dus reken op een lange rit.