Selecteer een pagina

Thailand is een van de mooiste en cultureel meest diverse gebieden in Zuidoost-Azië. Omdat het nooit gekoloniseerd is geweest, heeft het veel van zijn oorspronkelijke cultuur behouden.

De mensen in Thailand zijn zeer vriendelijk en gastvrij. Er is geen taalbarrière omdat het personeel in de meeste hotels, restaurants en toeristische plaatsen Engels en andere Europese talen spreekt. Er zijn veel verschillende manieren van vervoer in Thailand. Toeristen kunnen een taxi huren, een bus nemen, met de trein rijden, een auto of motorfiets huren of te voet door het prachtige landschap trekken. De meest interessante rit is de Tuk-Tuk, een fiets op drie wielen, die een fantastische openluchtrit door elke stad biedt.

Thailand betekent “het land van de vrijen”, en is gezegend met drie seizoenen. De zomer loopt van februari tot mei. Het regenseizoen loopt van juni tot oktober. Het koude seizoen duurt van november tot januari. Veel mensen gaan in december en januari op vakantie naar Thailand om de kou in hun land tijdens Kerstmis en Nieuwjaar te ontvluchten. Thailand heeft vakantiegangers uit de hele wereld.

Thailand heeft een zeer diverse geografie. Op het zuidelijke schiereiland liggen tropische eilanden. Er zijn veel mooie stranden omgeven door helder, blauw water aan de ene kant en tropisch oerwoud aan de andere kant. De mensen houden zich hier bezig met rubberteelt, tinwinning en visserij. In het centrale deel van Thailand zijn rijstvelden, boerderijen en vele soorten eetbaar fruit. Hier liggen ook de oude ruïnes van Ayuthaya, de koninklijke hoofdstad van het koninkrijk Siam, en Sukhothai. De bergen en bossen van Thailand liggen in het noorden. In de bergen bevinden zich veel verschillende stammen. Toeristen kunnen ze bezoeken vanaf boten of door de spoorlijnen over de beroemde rivier de Kwai over te steken. Ze kunnen er ook bijzondere inheemse ambachten en veelkleurige orchideeën zien. Het noordoostelijke plateau is beroemd om zijn rijke archeologische en antropologische vondsten.

Thailand is de perfecte vakantieplek voor wie een romantisch uitje zoekt of wil winkelen. Fijnproevers zullen genieten van de vele soorten zeevoedsel. Veel reizigers komen hier ook voor een avontuurlijke vakantie. Thailand biedt watersporten voor alle leeftijden, waaronder duiken, snorkelen, windsurfen en waterskiën. Daarna kunnen toeristen ontspannen op de prachtige stranden, nippend aan hun favoriete koele drankje in goed gezelschap.

Thailand biedt voor elke reiziger wat wils:

Phuket staat bekend om zijn exotische eilanden en prachtige stranden. Toeristen kunnen zonnebaden op het strand, ontspannen rond een hotelzwembad of een aantal populaire excursies maken. Het nachtleven van Phuket is zeer levendig. De multi-keuken restaurants en bars zijn altijd gevuld met toeristen.

Chiang Mai is een combinatie van modern stadsleven en oude dorpse charme. Toeristen kunnen een werkend olifantenkamp, de Mae Sa waterval en een orchideeënkwekerij bezoeken. Er zijn tempels die bijna 700 jaar oud zijn. Het Doi Suthep klooster ligt op de top van een berg, 3500 voet boven de zeespiegel, en kijkt uit over de vruchtbare vallei die Chiang Mai omarmt. Het klooster is beroemd om zijn vele heilige relikwieën van de Heer Boeddha. De nachtbazaar van Chiang Mai is een favoriete winkelplaats van toeristen. Bijna alles kan er tegen spotprijzen worden gekocht.

In Chiang Rai kunnen toeristen de plaatselijke bergstamdorpen van de Akha en Yao bekijken. Ook kunnen ze de ruïnes van Chiang Saen, Mae Sai en de Gouden Driehoek bekijken. De driehoek is waar de grenzen van Birma, Thailand en Laos samenkomen. Samen met Chiang Mai ligt de stad in een van de artistieke en religieuze centra van Thailand.

Bangkok is de hoofdstad van Thailand. De naam betekent “stad van de engelen”. Bangkok is een centrum van commerciële, industriële en culturele activiteiten. Het Grand Palace; Wat Phra Keo, waar de Smaragden Boeddha woont; en Dusit Maha Prasat Hall zijn drie van de grootste attracties van Bangkok. Hier kunnen toeristen grote, glanzende gouden spitsen, hoge daken, ingewikkelde schilderingen en sierlijke beelden zien.